• Çalışma Saatleri : Pzt-Cmts  09:30–19.00

  • 0505 500 09 46

Ataşehir Diş Çekimi, Kanal Tedavisi ve Diş Dolgusu

Ataşehir Diş Çekimi, Kanal Tedavisi ve Diş Dolgusu

Ataşehir Diş Çekimi, Kanal Tedavisi ve Diş Dolgusu

Ataşehir, kapsamlı ağız ve diş sağlığı hizmetleri sunan bir merkezdir. Dt. Deniz Duraklıoğlu liderliğindeki deneyimli ekibimiz, uzmanlıklarıyla birlikte hastalarımıza güvenli ve etkili tedaviler sunmaktadır. Ataşehir diş çekimi, kanal tedavisi, diş dolgusu gibi çeşitli dental ihtiyaçlarınız için modern teknoloji ve profesyonel yaklaşımımızla hizmet vermekteyiz. Hastalarımızın sağlığını ön planda tutarak, güler yüzlü bir ortamda kaliteli diş sağlığı hizmeti sunmak misyonumuzdur. Ataşehir Diş Cerrahisi olarak, hastalarımızın memnuniyetini ve sağlıklı bir gülüşe kavuşmalarını ön planda tutarak, bireysel ihtiyaçlara özel çözümler sunmaktayız

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi dişin sinirlerinin içerinin boşaltılıp temizlenmesi işlemidir. Diş çürüğünün, dişin sinirlerine kadar ilerleyip ağrıya neden olduğu, travma yada başka sebeplerle dişin canlılığını kaybettiği, kök ucunun enfeksiyonu hallerinde uygulanır.

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürede İyileşir?

Ataşehir Kanal tedavisi, dişin iç kısmında bulunan enfeksiyonun veya iltihabın temizlenmesi ve dişin kurtarılması amacıyla yapılan bir tedavidir. Bu tedavi süreci kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 1 ila 3 seansta tamamlanır. Ancak bazı durumlarda iyileşme süreci daha uzun sürebilir. Kişinin diş yapısı, enfeksiyonun yayılma durumu, tedavi sırasındaki komplikasyonlar gibi etmenler, iyileşme sürecini etkileyebilir.

Bununla birlikte, kanal tedavisi sonrasında ağrı veya rahatsızlık hissedebilirsiniz. Bu durum normaldir ve genellikle birkaç gün içerisinde geçer. Ancak ağrı devam ederse veya şiddetlenirse, mutlaka diş hekiminize danışmalısınız. Tedavinin başarılı olup olmadığını anlamak için düzenli olarak diş hekiminize gitmeli ve gerekli kontrolleri yaptırmalısınız.

İstanbul Ataşehir Diş Kanal Tedavisi

Kanal Tedavisi İhtiyacı Olan Diş Nasıl Anlaşılır?

Dişte soğuk ve sıcak yiyecek ve içeceklere karşı oluşan ağrı ve hassasiyetlerde, yemek yeme sırasında oluşan ağrılarda iltihaptan ve bir iltihap başlangıcından söz edilebilir. Yine dişlerde meydana gelen aşırı renk değişimleri de iltihap belirtisi olarak algılanabilir. Bunların dışında çürüğün pulpaya kadar ulaştığı ama tedavi edilmeyen dişlerde, enfeksiyon kök ucundan çene kemiğine çıkar ve yüzde küçük veya büyük şişlere neden olabilir. Bu durumda enfeksiyonla mücadelede, diş hekimin yaptığı işlemlerin yanı sıra antibiyotik kullanımı da uygundur. Genel kanı, yüzde şiş oluşturan dişin, şiş indikten sonra çekilmesi gerektiğidir. Oysa bu çok eskide kalmış bir düşüncedir. Bu tür büyük enfeksiyonlara neden olan dişler bile kanal tedavisi yapılarak ağızda tutulabilir. Eski sağlıklı hali gibi size yıllarca hizmet edebilir.

Ataşehir Diş Çekimi

Diş çekimi, genellikle ağrılı bir işlem olarak bilinir ve pek çok kişi için tedirginlik yaratabilir. Ancak doğru bilgi ve hazırlık ile bu süreci daha kolay atlatmak mümkün olabilir. Diş hangi nedenlerle çekilir, çekim sırasında neler yaşanabilir, sonrasında nelere dikkat etmek gerekir, beslenme nasıl olmalıdır gibi konuları ele alarak diş çekimi sürecini daha bilinçli bir şekilde geçirebilirsiniz.  Ataşehir diş çekimi hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diş Hangi Nedenlerle Çekilir?

Bazı durumlarda ise, ortodontik tedavi amacıyla diş çekimi gerekebilir. Diş çekimi sonrası eksik dişin yerine protez veya implant uygulanır. Dişin fonksiyonunun ve estetiğinin yeniden sağlanması amaçlanır. Diş çekimi, dişin çeneye uyumsuz şekilde yerleşmiş olması (yani dişin sıkışık olması) durumunda gerekebilir. Bu durumda dişin çekilmesiyle beraber çene yapısının onarılması için diğer tedavi seçenekleri değerlendirilir.

20 Yaş Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

20 yaş dişleri diğer dişler gibi pek sağlıklı bir şekilde çıkmazlar. Gömülü ya da yarı gömülü kalabileceği gibi pek çok diş problemine de neden olabilir. Ataşehir 20 yaş diş çekimi ile 20 yaş dişlerinin ağız ve diş problemlerine neden olmasının önüne geçilebilir.

Ağrısız bir şekilde gömülü 20 yaş dişlerinizi çekiyor ya da cerrahi operasyonlarla alıyoruz. Bizimle iletişime geçerek randevu oluşturabilir. Ataşehir 20 yaş diş çekimi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz. Kliniğimize kolay bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olacak detaylı yol tarifi için iletişim sayfamızdan bakabilirsiniz.

Deniz Duraklıoğlu ve ekibi diş hekimimiz dişlerinizin ve ağzınızın ihtiyacı olan tüm tedavilere çözümler üretiyoruz. En son teknolojilerle donatılmış kliniğimizde steril bir şekilde operasyonel süreçlerinizi yürütüyoruz. Bizimle iletişime geçerek Ataşehir diş taşı temizliği hakkında da bilgi alabilir, daha sağlıklı dişler için gerekli adımları atabilirsiniz.

Ataşehir 20 Lik Diş Çekimi Nasıl Gerçekleşir

Ataşehir 20 lik diş çekimi operasyonunun nasıl gerçekleşeceği, çekilen röntgen sonucunda belirlenir. Gömülü, yarı gömülü ya da sıkışık dişler; diş çürükleri, ağız kokusu, iltihaplanma, komşu dişlere zarar verme gibi pek çok probleme yol açabilir. Doğru hizalanmış ancak çürük ya da sıkışıklık problemine neden olduğu için yapılan Ataşehir 20 lik diş çekimi, cerrahi müdahale gerektirmezken gömülü 20 yaş diş çekimi cerrahi müdahale gerektirebilir.

Ataşehir 20 yaş dişi cerrahi çekimi, lokal anestezi altında yapılır. Operasyonun ne kadar süreceği ise dişin konumuna, sayısına ve yapısına göre değişir. Ataşehir 20 yaş diş çekim fiyatı da bu faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Steril ve teknolojik cihazlarla donatılmış ortamlarda gerçekleşen 20 lik diş çekimi sonrasında  diş hekimi önerilerini göz önünde bulundurarak iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.

Ataşehir Diş Dolgusu

Diş dolgusu, çürümüş, kırılmış ya da çatlamış olan dişlerin çeşitli materyallerle restore edilmesidir. Madde kaybına uğramış dişlerin fonksiyonlarını yerine getirmesi amaçlanır. Çürük doku ilerlemeden uygulanan bu yöntem, dişi tamamen kaybetmenin önüne geçer. Dişle aynı sertlikte olan bu porselen dolgu, ısırma kuvvetlerinden oluşan kırılmaları önler. Dişin eskisi kadar sağlıklı olmasını sağlar.

Diş dolgusu yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Dolgu tedavisi anestezi altında gerçekleştirildiyse, anestezi etkisi geçmeden yemek yenilmemelidir. Anestezi etkisi geçmeden yemek yemek, dil ya da dudakların ısırılmasına neden olabilir. Anestezinin etkisi üst çeneye uygulanan işlemlerden sonra yaklaşık olarak 3 saatte, alt çene arka grup dişlerde yaklaşık 4-5 saate kadar sürebilir. Anestezi etkisinin geçme süresi kişilere göre farklılık gösterebilir. Kullanılan dolgu materyaline göre işlem sonrası yemek yeme süresi değişiklik gösterebilmektedir. Bu konuda hekimin uyarıları dikkate alınmalıdır.

Diş dolgusu yapıldıktan sonra diş hassasiyeti normal mi?

Ataşehir Dolgu işlemi yapıldıktan sonra işlem gören dişte 12 saate kadar uzayabilen ağrılar ve hassasiyet normal kabul edilmektedir. Bu durumda hasta, hekimin uygun gördüğü ağrı kesiciyi kullanabilir. 12 saati geçen ve şiddetlenerek artan bir ağrı mevcutsa hekiminiz ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir. Diş dolgusunun büyüklüğüne yani dişin canlı dokusunun yakınlığına göre 6 aya kadar uzayabilen soğuk ve sıcak hassasiyeti oluşabilir.

İstanbul’da Kadıköy Bostancı Ataşehir bölgesinde  diş doktoru , implant diş tedavisi, diş dolgusu, gömülü diş tedavisi, kanal tedavisi, gülüş tasarımı, şeffaf plak ile ordodonti,  20 yaş diş çekimi, Zirkonyum lamina kaplama gibi bir çok tedavi ...

Konum Bilgisi

Son Yazılar

Etiketler

Go to Top