• Çalışma Saatleri : Pzt-Cmts  09:30–19.00

  • 0505 500 09 46

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Eski Haline Gelir?

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Eski Haline Gelir?

Diş eti çekilmesi veya diş eti hastalığı şeklinde de isimlendirilen periodontitis, dişlerin etrafındaki yumuşak dokuya hasar verir ve tedavi uygulanmazsa kişinin dişlerini desteklemekte olan kemiği ortadan kaldıran önemli bir diş eti enfeksiyonudur. Periodontitis dişlerin gevşemesine ya da diş kaybına neden olabilir. Diş eti çekilmesi büyük ölçüde engellenebilir. Genel olarak ağız temizliğinin kötü uygulanmasından kaynaklanır. Kişinin günde en az 2 kez dişlerini fırçalamalıdır. Gündelik diş ipi kullanması ve düzenli diş kontrolüne gitmelidir. Böylece hem diş eti çekilmesi hem de gelişmesi durumunu önlenebilir.

Diş Eti Çekilmesi Sonrası Nasıl Eski Haline Gelir?

Diş eti çekilmesi, diş etlerinin dişlerin kök yüzeyinden çekilerek geri çekilmesi durumunu ifade eder. Genellikle diş eti hastalıkları, yetersiz ağız hijyeni, diş fırçalama alışkanlıklarının kötü olması veya genetik faktörler gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Diş eti çekilmesini eski haline getirmek için şu adımları düşünebilirsiniz:

  • İyi bir ağız hijyeni, diş eti sağlığını korumak için önemlidir. Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayın.
  • Diş hekiminize düzenli kontroller için gitmek.
  • Diş etlerinize hafif bir şekilde masaj yapmak, kan dolaşımını artırabilir
  • Diş eti çekilmesi durumunda, daha yumuşak kıllara sahip diş fırçalarını tercih etmek önemlidir
  • Sigara içmek ve aşırı alkol tüketimi diş eti sağlığına zarar verebilir.
  • Eksik dişler veya düzensiz dişler, diş eti çekilmesine neden olabilir.

Diş eti çekilmesi ciddi bir sorunsa veya evde alınan önlemlerle düzelmiyorsa, bir diş hekiminden profesyonel yardım almak önemlidir. Doktor, diş eti grefti gibi cerrahi veya non-cerrahi tedaviler önerebilir. Unutmayın ki her bireyin durumu farklıdır. Bu önerilere rağmen diş eti çekilmesi durumu devam ediyorsa, bir diş hekimine danışmak en iyi çözüm olacaktır.

Diş Eti Hastalıklarının Belirtileri

Sorunlu diş etleri dişler fırçalanırken kanama şeklinde belirti verir. Diş etleri kanayan birinin diş etlerinde genellikle şişlik, kızarıklık, kaşıntı, sızlama da görülmektedir. Diş etleri hasta ise çekilmeler ve hassasiyet de oluşmaktadır. İlerlemiş diş eti sorunlarında dişlerde, diş etlerinin aralarında iltihaplanmalar olur. Ayrıca dişlerde yer değiştirme, dişlerin uzamış gibi görünmesi ve sallanması da söz konusudur. İlerlemiş vakalar ağızda kötü bir tat ve kokuya da sebep olmaktadır.

Genellikle diş taşları, tedavi edilmemiş diş ve ağız sorunları diş etlerinin çekilmesiyle sonuçlanmaktadır. Diş eti çekilmesi başlamadan önce diş fırçalama sırasında kanama, diş etlerinde kızarıklık gibi belirtiler görenler vakit geçirmeden tedavi edilmeli. Böylece diş eti çekilmeleri ve diş kayıplarından kurtulabilirler. Dişçi koltuğu ve diş tedavileri korkuları yüzünden birçok kişi tedavi olmaktan kaçınmaktadır. Böylece hastalıklarının ilerlemesine neden olmaktadır. Bilinmelidir ki diş tedavileri zannedildiği gibi acı vermemekte, modern yöntemlerle kolayca tedavi edilebilmektedir. Tartar varlığında mutlaka temizletilmeli, düzenli aralıklarla diş ve ağız sağlığı kontrol ettirilmelidir.

Diş Eti

Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti çekilmesi tedavisi için öncelikle muayene gerekir. Muayene esnasında diş etlerinde enfeksiyona rastlanırsa antibiyotik reçete edilebilir. Öte yandan, diş eti çekilmesine sebep olan duruma göre farklı ilaçlar, tedaviler  önerilebilir. Diş eti çekilmesinin tedavisi için kullanılan bazı yöntemler şu şekildedir:

Ölçeklendirme ve Kök Planlaması

Orta derecede  etkilenen bölgenin derinlemesine temizlenmesi ile tedavi edilebilir. Bu tedaviyle, dişlerde ve diş eti çizgisinin altındaki kök yüzeylerinde biriken plak ve tartar dikkatlice çıkarılır. Kalan zararlı bakterilerden kurtulmak için antibiyotik kullanımı da önerilebilir.

Rejeneratif Diş Eti Ameliyatı

Diş eti çekilmesi sonucu dişleri destekleyen kemik zarar görmüşse, kaybedilen kemik ve dokuyu yenilemek için bu prosedür önerilebilir. Öncelikle, ölçeklendirme operasyonunda olduğu gibi, diş hekimi diş eti dokusunu kaldırarak birikmiş olan bakterileri temizler. Daha sonra, vücudu o bölgedeki kemiği ve dokuyu doğal olarak yenilemeye teşvik etmek için bölgeye rejeneratif (yenileyici) bir materyal uygulanır. Rejeneratif materyal yerleştirildikten sonra, diş eti dokusu dişin veya dişlerin kökü üzerine sabitlenir.

Diş Eti Çekilmesi Kendi Kendine Düzelir mi?

Sağlıklı diş etleri, dişlerin görünmekte olan bölümüne sıkı bir şekilde oturur. Diş eti çekilmesi, altta oluşan köklerin meydana çıktığı durumlarda görülür. Diş eti çekilmesi kendiliğinden doğal yollarla geri döndürülemez olsa bile, bazı işlemler dişlerin çevresindeki diş eti dokusunu önceki haline döndürebilir.

Kadıköy diş doktoru  hizmeti vermeyi amaçlayan Deniz Duraklıoğlu; implant tedavisi,  dijital diş hekimliği, estetik diş hekimliği, gülüş tasarımı  ile diş hekimliği branşlarında hizmet vermekteyiz. Ayrıca Deniz Duraklıoğlu diş kliniğinde, ağız ve diş sağlığı hizmetlerini uluslararası standartlarda, son teknolojik imkanları kullanarak hastalara sağlık hizmeti sunabilmektir. Diş Doktoru Deniz DURAKLIOĞLU olarak amacımız hastalarımızın kliniğimizden mutlu bir şekilde ayrılmasını sağlamaktır. Bu amacı gerçekleştirebilmek için konusunda uzman,  dinamik ve tecrübeli ekibimizle çalışıyoruz.

İstanbul’da Kadıköy Bostancı Ataşehir bölgesinde  diş doktoru , implant diş tedavisi, diş dolgusu, gömülü diş tedavisi, kanal tedavisi, gülüş tasarımı, şeffaf plak ile ordodonti,  20 yaş diş çekimi, Zirkonyum lamina kaplama gibi bir çok tedavi ...

Konum Bilgisi

Son Yazılar

Etiketler

Go to Top