• Çalışma Saatleri : Pzt-Cmts  09:30–19.00

  • 0505 500 09 46

Düşen Kaplama Diş İçin Yapılacak 5 Adım

Düşen Kaplama Diş İçin Yapılacak 5 Adım

Düşen Kaplama Diş İçin Yapılacak 5 Adım

Kaplamalar gülüşünüzü güzelleştirmenin harika bir yoludur. Doğal görünürler, bakımı kolaydır ve uzun süre dayanmalıdırlar. Bu nedenle düşen kaplama diş çok şaşırtıcı olabilir. Bu nadir görülen bir durumdur. Ancak olur ve bu her zaman kaplamanın kaybolduğu anlamına gelmez. Durumu doğru bir şekilde ele alırsanız, kaplamaları ilk yerleştiren biz olmasak bile, kaplamanızı tekrar yerine koyabiliriz. İşte düşen kaplama diş durumu nasıl ele alacağınız.

Adım 1: Kaplamayı Ağzınızdan Çıkarın

Kaplama, kırıldığında ağzınızda saklayabileceğiniz doğal bir diş gibi değildir. Kaplamayı mümkün olduğu kadar çabuk ağzınızdan çıkarmak gerekir. Kaplama bütün değilse, mümkün olduğu kadar çok parça çıkarmaya çalışın. Kaplamayı veya bir kısmını yutarsanız paniğe gerek yoktur. Kaplama malzemesi toksik değildir ve sisteminizden güvenli bir şekilde geçecektir. Düşen kaplama diş çıktıktan sonra temizleyip tekrar dişinize takmanız bile mümkündür. Belirsizlik, bekleme ihtiyacı ve diğer faktörler nedeniyle birçok kişi kaplamayı değiştirmeyi seçiyor.

Kaplama Diş Takıldıktan Sonra Ağrı Olur Mu?

Adım 2: Kaplamayı Güvenle Saklayın

Kaplamayı aldığınızda, nazikçe temizleyin ve kurulayın. Kaplamanın gücü dişinize yapıştırıldığında ortaya çıkar. Malzeme tek başına güçlüdür ancak kaplama çok ince olduğundan kırılması kolay olabilir. Kaplama kuruduktan sonra, hasar görmesini önlemek için güvenli yerde saklayın.

Adım 3: Düşen Kaplam Diş İçin Diş Hekimiyle İletişime Geçin

Artık kaplamayı güvenli bir şekilde kaldırdığınıza göre, güzel gülüşünüzü nasıl geri kazanacağınızla uğraşmaya başlayabilirsiniz. Dt. Deniz Duraklıoğlu olarak dört bir yanındaki insanların güzel gülümsemeler elde etmelerine ve bunu sürdürmelerine yardımcı oluyoruz. Deniz Duraklıoğlu, ne olduğunu ve kaplamayı yeniden yapıştırmanın mı yoksa yeni kaplamayla değiştirmenin mi en iyisi olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.

Diş kliniği olarak, sorunu olan hastalarımıza özel öncelik vererek topluluğumuzun ihtiyacı olan hastalarımıza zaman ayırmak için her zaman hazırız. Kaplamanızı kaybettiğinizde sizi mümkün olan en kısa sürede değerlendirmeye alacağız.

Kadıköy Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Adım 4: Kaplamasız Dişinizi Koruyun

Randevunuzu beklerken kaplamalı dişinizin bakımını yapmanız gerekmektedir. Neyse ki kaplamalı dişiniz muhtemelen oldukça iyi durumdadır. Estetik olarak dişinizi kaplama için hazırlarken normalde diş minesinin yalnızca küçük bir kısmını çıkarır, dolayısıyla dişiniz muhtemelen bu sert, beyaz malzemenin bir kısmı tarafından korunmaktadır. Kaplamanız kapalı olsa bile normal şekilde yiyip içebilmeniz gerekir. Kaplama yapılmayan dişinizde oluşabilecek hassasiyete dikkat edin.

Dişin hassasiyeti problemli ise açıkta kalan yüzeyi kaplamak ve rahatsızlığı kontrol altına almak için diş mumu kullanabilirsiniz. Dişteki mumla birlikte diş hassasiyeti devam ediyorsa daha ciddi bir durum söz konusu olabilir. Bize bildirin; randevunuz için geldiğinizde daha ayrıntılı bir araştırma yapacağız.

Kaplamayı asla kendiniz yeniden yapıştırmaya çalışmayın. En iyi ihtimalle kaplamanın kırılma riskini artırmış olursunuz. Gülüşünüzün görünümünü de bozabilirsiniz. Son olarak, dişi değiştirmek için kullandığınız yöntemlerin zehirli olması veya kaplamaya veya dişinize zarar vermesi mümkündür.

Adım 5: Diş Randevunuza Gelin

Acil bir durum olmasa da, ister eski kaplama olsun, ister yeni kaplama olsun, kaplamanızı eski yerine koymak için çok uzun süre beklemek istemezsiniz. Aşağıdaki nedenlerden dolayı düşerse eski kaplamanızı muhtemelen yeniden kullanabileceğiz:

Bazen estetik diş hekimi porselen kaplamanın dişinize yeterince iyi bağlanmasını sağlayamaz. Bunun olası bir nedeni, dişte güçlü bir bağ oluşturacak kadar emayenin bulunmaması olabilir. Bu olduğunda, kaplama hemen çıkabilir. Her durum farklıdır ancak kaplamayı yeniden yapıştırmak mümkün olabilir. Eğer ağzınızdan bütün olarak çıkardıysanız ve bakımını yaptıysanız kaplamayı dişinize geri koyabiliriz.

Çoğu zaman kaplamalar 10-15 yıl sonra da harika görünmeye devam eder, ancak kaplamanız bundan daha eskiyse veya eskisi kadar çekici değilse yeni bir kaplama yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Ne Zaman Yeni Kaplamaya İhtiyacınız Olur?

  • Kaplamanın altındaki boşluklar
  • Diş sıkma ve gıcırdatma
  • Diş travmaları (kaza, ağza darbe, yanlış kullanım)

Kaplama, diş kaplamasının yaptığı gibi dişi tam olarak korumaz. Bu, kaplamalı dişlerin kaplamanın arkasında boşluklar geliştirmesinin mümkün olduğu anlamına gelir. Bu, kaplamanın desteğini bozabilir ve düşmesine neden olabilir. Bu durumda çürüğü gidermemiz, dişi onarmamız ve yeni bir kaplama oluşturmamız gerekecektir. Bazen dişinizi korurken aynı zamanda istediğiniz çekici sonuçları veren bir diş kaplamasını değiştirmenizi önerebiliriz.

Diş sıkma ve gıcırdatma kaplamalara çok zarar verebilir. Ancak bunlar yıprandıysa veya her gece takmadıysanız diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığınız kaplamalarınıza zarar vermiş olabilir.

Diş travması kaplamanın çıkmasına neden olduysa büyük olasılıkla kırılmıştır ve yeniden kullanılamaz.

Ataşehir  veya İstanbul’un herhangi bir yerinde kaplamanızı kaybettiyseniz, Diş Hekimi Deniz Duraklıoğlu  size yardımcı olabilir. Lütfen hemen bizi  arayın ; mümkün olan en kısa sürede sizin için bir randevu ayarlayalım.

İstanbul’da Kadıköy Bostancı Ataşehir bölgesinde  diş doktoru , implant diş tedavisi, diş dolgusu, gömülü diş tedavisi, kanal tedavisi, gülüş tasarımı, şeffaf plak ile ordodonti,  20 yaş diş çekimi, Zirkonyum lamina kaplama gibi bir çok tedavi ...

Konum Bilgisi

Son Yazılar

Etiketler

Go to Top